У Волиньрибоохороні провели нараду з рибопереробниками області - 3 Березня 2015 - Персональний сайт
Головна » 2015 » Березень » 3 » У Волиньрибоохороні провели нараду з рибопереробниками області
12:31
У Волиньрибоохороні провели нараду з рибопереробниками області

19 лютого 2015 р. Волиньрибоохороною було організовано та проведено спільну нараду з представниками підприємств, що здійснюють переробку риби (в’ялення риби, виготовлення консервів та пресервів).

У ході наради було обговорено питання щодо:

- переробки прісноводної риби, виготовлення консервів та пресервів.

- реєстрації суб’єктів господарювання, що здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних біоресурсів в Держрибагентстві України.

Співробітники Волиньрибоохорони ознайомили рибопереробників з нормативною базою, що регулює пресервне та консервне виробництво з риби. А саме із Законом України «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» та «Порядком обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших  водних живих ресурсів», який затверджений наказом Державного комітету рибного господарства України 12.07.2007  № 137 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30 липня 2007 р. за № 859/14126.

Наголошено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних біоресурсів, зобов’язані зареєструватися в Держрибагентстві України.        

Крім того, у рибоохороні довели до суб’єктів рибопереробки асортимент продукції аквакультури, яка вирощується в межах області. У основному це - коропові види риб (короп, карась сріблястий, білий амур, товстолоб), в меншій кількості – щука, окунь, плітка. У 2014 році загальний обсяг вилову товарної риби в області становив 762,1 тонн. У ході обговорення учасники наради провели розподіл можливості методів переробки прісноводної риби. Так хижі види риб (окунь, щука. судак), лящ, плітка придатні для в’ялення та коптіння, а короп, товстолоб, амур – для виготовлення консервів в скляних або металічних банках. На жаль, на даний час рибопереробники області не здійснюють консервне виробництво з прісноводної риби. Представники рибоохорони повідомили, що в торгівельній мережі області взагалі відсутні консерви з прісноводної риби навіть з інших регіонів України, тому у зв’язку з подорожчанням морської риби, пресервів, виробникам було запропоновано налагодити переробку прісноводної риби та виготовлення консерв. Представники рибопереробних підприємств повідомили, що для виготовлення консерв необхідно забезпечити розробку технічних умов та додаткове обладнання, але разом з тим наголосили на перспективності цього напрямку та реальністю його впровадження.

Проведена нарада дозволила краще зрозуміти існуючі проблеми в галузі рибопереробки прісноводної риби, що дозволить їх вирішити у подальшому.

Прес-служба Волиньрибоохорони

Категорія: Новини | Переглядів: 154 | Додав: Live
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]