Червона ікра - лідер за вмістом вітамінів і мінералів - 29 Січня 2015 - Персональний сайт
Головна » 2015 » Січень » 29 » Червона ікра - лідер за вмістом вітамінів і мінералів
10:13
Червона ікра - лідер за вмістом вітамінів і мінералів

Під час свят червона ікра користується великою популярністю серед покупців. Але цей вишуканий делікатес є не тільки смачною прикрасою столу, він високо цінується завдяки своїм корисним властивостям. У чому ж користь справжньої червоної ікри? Науково-дослідний центр випробувань продукції провів розгорнутий аналіз червоної ікри та перевірив продукт на вміст вітамінів, мінералів та інших корисних речовин.

Лабораторне дослідження підтвердило високу енергетичну цінність 100 г червоної ікри - 265 ккал. Такі поживні властивості дозволяють використовувати її в якості важливої дієтичної страви, засобу підтримки організму під час різних захворювань і основи раціону при високих фізичних навантаженнях, наприклад, під час занять спортом.

Крім того, лососева ікра на третину складається з високоцінного білка (32,9 г в 100 г продукту), а це дуже високі показники в порівнянні з іншими продуктами. Наприклад, в 100 г печінки тріски міститься 17,5 г білка, а в яловичині - 25,8 г. До того ж, ікорний білок дуже швидко і практично повністю засвоюється - а це рідкість для протеїнів тваринного походження.

Колосальну користь організму приносять також вітаміни і мінерали, на які багата червона ікра:

- Вітамін В9 (фолієва кислота) - незамінний для вагітних жінок і матерів-годувальниць. Він необхідний для росту і розвитку кровоносної та імунної систем.

- Вітамін А - покращує зір, сприяє виведенню шлаків з організму, зміцнює судини і перешкоджає утворенню тромбів. Червона ікра випереджає більшість продуктів за вмістом цього вітаміну.

- Вітамін D - допомагає засвоєнню кальцію: він запобігає розвитку рахіту у дітей, бере участь у формуванні та зміцненні кісткової тканини, покращує стан шкіри, підсилює імунну систему.

- Омега-3 і Омега-6 (жирні кислоти). Морепродукти - головні джерела жирних кислот, при цьому червона ікра - безперечний лідер по їх вмісту. Омега-3 і Омега-6 попереджають розвиток атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, уповільнюють появу ознак старіння, знижують загальний рівень холестерину в крові.

- Легкозасвоюваний йод, залізо, фосфор і калій - перешкоджають розвитку захворювань щитовидної залози, піднімають рівень гемоглобіну в крові.

Як правильно вибрати червону ікру?

Щоб червона ікра принесла максимальну користь організму, необхідно віддавати перевагу виробникам, які дбають про свою репутацію і суворо контролюють якість продукції.

"Вибираючи ікру, звертайте увагу на ціну: продукт високої якості не буде коштувати дешево. Вивчіть зовнішній вигляд упаковки: баночка не повинна бути роздутою або деформованою, дата на кришці повинна бути видавлена зсередини. Купуючи ікру в скляних баночках, ви зможете відразу побачити якість обраного продукту. Скляна тара, як і бляшана, закривається під вакуумом. Така технологія допомагає запобігти розвитку патогенної мікрофлори і забезпечує зберігання продукту протягом 12 місяців", - зазначив фахівець.

Для виробництва справжньої червоної ікри використовується сировина першого сорту (це найвищий ґатунок для ікри), яку українські фахівці особисто відбирають на Далекому Сході. Ікра виробляється згідно вимогам ГОСТу - солиться протягом 4 годин з моменту вилову риби.

Джерело: http://main.golovrubvod.kiev.ua/

Категорія: Аквакультура | Переглядів: 229 | Додав: Live
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]